Innovatiivinen biohajoava haavanhoitosidos – ratkaisu 30 miljoonan kilon jäteongelmaan | Rahoituspaneeli

Innovatiivinen biohajoava haavanhoitosidos – ratkaisu 30 miljoonan kilon jäteongelmaan

Suomalainen Dermeco Oy on luonut täysin uudentyyppisen biohajoavan hydrokolloidisidoksen, joka vastaa haasteeseen vähentää haavanhoitotuotteiden ympäristöjalanjälkeä kohti kansainvälisiä markkinoita.

Uusi haavanhoidon materiaaliteknologia ratkaisee aidon ongelman

Perinteiset haavasidosmateriaalit on valmistettu eri muoviyhdistelmistä, eivätkä ne kompostoidu luonnossa. Dermecon patentoitu materiaaliteknologia on täysin biohajoava, eikä se jätä jälkeensä haitallisia mikromuoveja. Tarve uudelle innovaatiolle on merkittävä, sillä pelkästään hydrokolloidisidokset tuottavat arviolta 30 miljoonaa kiloa jätettä vuodessa. Tämä jäte päätyy lopulta luontoon, mereen ja kaatopaikoille, ja sillä kestää keskimäärin 400 vuotta maatua luonnossa.

Hajoamisprosessi tuottaa myös arviolta puoli miljoonaa kiloa mikromuoveja vuosittain, mikä uhkaa eläinten, ihmisten ja ekosysteemien hyvinvointia. Tämän vuoksi kestävä kehitys on yksi haavan- ja terveydenhoidon suurimpia tulevaisuuden trendejä ja vähän hyödynnetty markkinamahdollisuus.

Tutkimusten mukaan 99 % kuluttajista ja terveydenhuollon organisaatioista on huolissaan tuotteiden ympäristövaikutuksista, ja he ovat myös valmiita maksamaan enemmän ympäristöystävällisistä ratkaisuista.

Vuonna 2022 Dermeco voitti Tuottava Idea -palkinnon, ja se oli paras startup JCI Suomen ja Nasdaq Helsingin järjestämässä innovaatiokilpailussa. Kansainvälinen näkyvyys oli merkittävää.

Dermeco Oy tavoittelee nopeaa kasvua ja kansainvälisiä markkinoita

Dermeco Oy on vuonna 2019 perustettu ekologisia haavasidosmateriaaleja valmistava startup, jonka patentoidulla materiaaliteknologialla on hyvät mahdollisuudet löytää tiensä suuren mittakaavan tuotteeksi. Hydrokolloidisidosmarkkinoiden koko on arviolta lähes 3 miljardia dollaria vuoteen 2029 mennessä, ja kestävän kehityksen osuuden odotetaan kasvavan noin 25 prosenttiin koko markkinasta.

Dermecon tuotekehitys tulee valmistumaan VTT:llä kevään aikana, jonka jälkeen alkaa lisenssineuvottelut alan globaalien toimijoiden kanssa. Vuonna 2022 Dermeco voitti myös Tuottava Idea -palkinnon, ja se oli paras startup JCI Suomen ja Nasdaq Helsingin järjestämässä innovaatiokilpailussa. Palkinnon voitto toi Dermecolle ensi kertaa myös kansainvälistä näkyvyyttä. Nyt Dermeco on siis valmis tavoittelemaan nopeaa kasvua kohti kansainvälisiä markkinoita.

Yrityksen ovat perustaneet kaksi teollista muotoilijaa. Taustajoukoissa toimii sijoittajia ja lääkäreitä, joilla on monivuotinen kokemus omilta aloiltaan.

Tule kuulemaan Dermecon rahoitusesitys

Palkittu startup-yritys on nyt valmis suurempiin haasteisiin. Jos haluat kuulla lisää Dermecon materiaaliteknologiasta tai yritykseen liittyvistä sijoitusmahdollisuuksista, kannattaa osallistua 1.3.2024 järjestettävään Rahoituspaneeliin.

Rahoituspaneelin sijaintina toimii Jämsän Himos. Paikkoja on rajoitetusti, joten älä aikaile varauksen kanssa. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Tapahtuma on osallistujille ilmainen.

Ilmoittaudu mukaan Lue lisää tapahtumasta

 

Katso myös

Kaipolaan suunnitteilla useita uusia kestävän teknologian hankkeita

Kaipolan entisen paperitehtaan alueelle on suunnitteilla useita merkittäviä investointeja ja hankkeita, jotka vahvistavat alueen asemaa innovatiivisten ja kestävien teknologioiden keskuksena.

Elinvoimajohtaja Anna-Liisa Juurinen: Uudistuva teollisuus on yksi Keski-Suomen erikoistumisen kärjistä

Teollisuuden uudistuminen on nyt tärkeä osa Keski-Suomen maakunnan strategiaa, jossa painotetaan resurssiviisaita ja hiilineutraaleja tuotanto- ja valmistusteknologioita sekä uusia materiaali- ja kiertotalousratkaisuja.

Yle ja Keskisuomalainen uutisoivat jätti-investoinnista Kaipolaan – mukana kymmeniä miljoonia euroja ja Eppu Salminen

Yle ja Keskisuomalainen uutisoivat viime viikolla, että Kaipolaan on tulossa miljoonainvestointi. Kyse on uudesta energia-alan yrityksestä, Valkea Energy Storage Kaipolasta, joka on vuokrannut osan entisestä tehdasalueesta. Yhtiö aikoo investoida alueelle 20–40 miljoonaa euroa ja rakentaa tehdasalueelle 50 megawatin energiavaraston.

Kaipolaan suunnitteilla investointeja yli 600 miljoonalla

Käytännössä kaikki hankkeet odottavat tällä hetkellä kaikkein eniten luvitusten etenemistä.

Voimmeko olla avuksi?

Rahoituspaneeli yhdistää kasvuhakuiset yritykset ja visionääriset sijoittajat. Tule rakentamaan kanssamme innovaatioiden verkostoa, jonka päämääränä on kestävä ja menestyvä tulevaisuus. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos haluat osallistua Rahoituspaneeliin, ota yhteyttä vaikka heti. Huominen on juuri nyt.

Yhteystiedot

Yhteistyössä