Innovatiivinen biohajoava haavanhoitosidos – ratkaisu 30 miljoonan kilon jäteongelmaan | Rahoituspaneeli

Innovatiivinen biohajoava haavanhoitosidos – ratkaisu 30 miljoonan kilon jäteongelmaan

Suomalainen Dermeco Oy on luonut täysin uudentyyppisen biohajoavan hydrokolloidisidoksen, joka vastaa haasteeseen vähentää haavanhoitotuotteiden ympäristöjalanjälkeä kohti kansainvälisiä markkinoita.

Uusi haavanhoidon materiaaliteknologia ratkaisee aidon ongelman

Perinteiset haavasidosmateriaalit on valmistettu eri muoviyhdistelmistä, eivätkä ne kompostoidu luonnossa. Dermecon patentoitu materiaaliteknologia on täysin biohajoava, eikä se jätä jälkeensä haitallisia mikromuoveja. Tarve uudelle innovaatiolle on merkittävä, sillä pelkästään hydrokolloidisidokset tuottavat arviolta 30 miljoonaa kiloa jätettä vuodessa. Tämä jäte päätyy lopulta luontoon, mereen ja kaatopaikoille, ja sillä kestää keskimäärin 400 vuotta maatua luonnossa.

Hajoamisprosessi tuottaa myös arviolta puoli miljoonaa kiloa mikromuoveja vuosittain, mikä uhkaa eläinten, ihmisten ja ekosysteemien hyvinvointia. Tämän vuoksi kestävä kehitys on yksi haavan- ja terveydenhoidon suurimpia tulevaisuuden trendejä ja vähän hyödynnetty markkinamahdollisuus.

Tutkimusten mukaan 99 % kuluttajista ja terveydenhuollon organisaatioista on huolissaan tuotteiden ympäristövaikutuksista, ja he ovat myös valmiita maksamaan enemmän ympäristöystävällisistä ratkaisuista.

Vuonna 2022 Dermeco voitti Tuottava Idea -palkinnon, ja se oli paras startup JCI Suomen ja Nasdaq Helsingin järjestämässä innovaatiokilpailussa. Kansainvälinen näkyvyys oli merkittävää.

Dermeco Oy tavoittelee nopeaa kasvua ja kansainvälisiä markkinoita

Dermeco Oy on vuonna 2019 perustettu ekologisia haavasidosmateriaaleja valmistava startup, jonka patentoidulla materiaaliteknologialla on hyvät mahdollisuudet löytää tiensä suuren mittakaavan tuotteeksi. Hydrokolloidisidosmarkkinoiden koko on arviolta lähes 3 miljardia dollaria vuoteen 2029 mennessä, ja kestävän kehityksen osuuden odotetaan kasvavan noin 25 prosenttiin koko markkinasta.

Dermecon tuotekehitys tulee valmistumaan VTT:llä kevään aikana, jonka jälkeen alkaa lisenssineuvottelut alan globaalien toimijoiden kanssa. Vuonna 2022 Dermeco voitti myös Tuottava Idea -palkinnon, ja se oli paras startup JCI Suomen ja Nasdaq Helsingin järjestämässä innovaatiokilpailussa. Palkinnon voitto toi Dermecolle ensi kertaa myös kansainvälistä näkyvyyttä. Nyt Dermeco on siis valmis tavoittelemaan nopeaa kasvua kohti kansainvälisiä markkinoita.

Yrityksen ovat perustaneet kaksi teollista muotoilijaa. Taustajoukoissa toimii sijoittajia ja lääkäreitä, joilla on monivuotinen kokemus omilta aloiltaan.

Tule kuulemaan Dermecon rahoitusesitys

Palkittu startup-yritys on nyt valmis suurempiin haasteisiin. Jos haluat kuulla lisää Dermecon materiaaliteknologiasta tai yritykseen liittyvistä sijoitusmahdollisuuksista, kannattaa osallistua 1.3.2024 järjestettävään Rahoituspaneeliin.

Rahoituspaneelin sijaintina toimii Jämsän Himos. Paikkoja on rajoitetusti, joten älä aikaile varauksen kanssa. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Tapahtuma on osallistujille ilmainen.

Ilmoittaudu mukaan Lue lisää tapahtumasta

 

Katso myös

Kaipolaan suunnitteilla investointeja yli 600 miljoonalla

Käytännössä kaikki hankkeet odottavat tällä hetkellä kaikkein eniten luvitusten etenemistä.

Vihreän talouden kasvukeidas

Kaipolan paperitehtaan alasajo oli kova isku Jämsälle. Nyt kaupunki on kasvualusta uudelle teolliselle nousulle.

Entisen paperitehtaan vahva infrastruktuuri tarjoaa monipuoliset lähtökohdat uusien liiketoimintojen kehittämiselle

Metsäyhtiö UPM:n lopetettua toimintansa Kaipolassa, alue mahdollistaa nyt edellytykset monille uusille liiketoiminnoille, kuten muovijätteen kierrätykselle, energiantuotannolle, biokaasun jalostukselle, metsäteollisuuden sivuvirtojen käsittelylle ja puurakentamiselle.

Kaipolan tehdasalue uudistuu Jämsässä

Paperista kirjoloheen ja kierrätykseen -Kaipolan tehdasalue uudistuu Jämsässä. Kaipolan paperitehdas suljettiin vuoden 2020 lopussa. Nyt tehdasaluetta rakennetaan bio- ja kiertotalouden keskukseksi, jonne on suunnitteilla muun muassa kalankasvatusta.

Voimmeko olla avuksi?

Rahoituspaneeli yhdistää kasvuhakuiset yritykset ja visionääriset sijoittajat. Tule rakentamaan kanssamme innovaatioiden verkostoa, jonka päämääränä on kestävä ja menestyvä tulevaisuus. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos haluat osallistua Rahoituspaneeliin, ota yhteyttä vaikka heti. Huominen on juuri nyt.

Yhteystiedot

Yhteistyössä