Kansainvälinen uusiutuvan energiasektorin yhtiö Cindrigo laajentaa toimintaansa Kaipolaan | Rahoituspaneeli

Kansainvälinen uusiutuvan energiasektorin yhtiö Cindrigo laajentaa toimintaansa Kaipolaan

Laajalti tunnustettu monikansallinen uusiutuvan energia-alan pioneeriyhtiö Cindrigo on allekirjoittanut aiesopimuksen, joka kattaa 50 vuoden vuokraoikeuden jätevoimalaitokseen Kaipolassa.

Cindrigo tuo monipuolisia mahdollisuuksia Kaipolaan

Cindrigo näkee Kaipolan hankkeen tärkeänä osana laajempaa strategiaansa tukea vihreää energiatuotantoa ja kestävää kehitystä. Toteutuessaan hanke ei ainoastaan vahvista Cindrigon sitoutumista puhtaampaan ja kestävämpään tulevaisuuteen, vaan tarjoaa myös uusia ja monipuolisia mahdollisuuksia Kaipolan tehdasalueelle.

– Olemme innoissamme tämän aiesopimuksen tuomista mahdollisuuksista. Saadaan kattila käyttöön ja jätteet pois pihasta sekä tietenkin myös vuokratuloja kulujen sijaan. Toiminnan käynnistymisestä hyötyisivät myös alueen muut yritykset. Eli kyseessä kerrassaan hieno juttu ja helpotus asiaan, kertoo Kaipola Green Portin hallituksen puheenjohtajana toimiva Martti Inkovaara.

Inkovaara muistuttaa, että asian etenemiseen liittyy erilaisia lupamenettelyitä, joten prosessi ei ole hetkessä valmis.

Cindrigo näyttää suuntaa uusiutuvan energian sektorilla

Cindrigo on Euroopassa tunnettu laajasta asiantuntemuksestaan uusiutuvan energian sektorilla. Niinpä tuore uutinen on linjassa yhtiön pitkäaikaisen tavoitteen kanssa kehittää merkittävää läsnäoloa uusiutuvan energian alalla. Yhtiö keskittyy geotermisiin projekteihin ja jäte-energiaan, jotka tukevat vihreää energian tuotantoa.

Uutinen sopii myös osaksi Jämsän ja Keski-Suomen maakunnan uudistuvan teollisuuden strategiaa, jossa painotutaan yhä enemmän resurssiviisaiden ja hiilineutraalien tuotanto- ja valmistusteknologioiden ja uusien materiaali- ja kiertotalousratkaisujen kehittämiseen.

Lähteet: https://www.cindrigo.com/news-posts/mou-to-acquire-operation-of-110mw-waste-to-energy-plant/

Katso myös

Keskimaa investoi Himokseen – Jämsän matkailu vahvistuu

Jämsässä riemuitaan alkuvuoden huikeasta investointiuutisesta. Osuuskauppa Keskimaa aloittaa merkittävän rakennusprojektin jo kuluvan vuoden keväällä Himoksella. Himoksen alueelle rakentuu noin 32 miljoonan euron kiinteistökokonaisuus, joka sisältää sekä majoitusta että ravintolapalveluja.

Yle ja Keskisuomalainen uutisoivat jätti-investoinnista Kaipolaan – mukana kymmeniä miljoonia euroja ja Eppu Salminen

Yle ja Keskisuomalainen uutisoivat viime viikolla, että Kaipolaan on tulossa miljoonainvestointi. Kyse on uudesta energia-alan yrityksestä, Valkea Energy Storage Kaipolasta, joka on vuokrannut osan entisestä tehdasalueesta. Yhtiö aikoo investoida alueelle 20–40 miljoonaa euroa ja rakentaa tehdasalueelle 50 megawatin energiavaraston.

Kaipolan tehdasalue uudistuu Jämsässä

Paperista kirjoloheen ja kierrätykseen -Kaipolan tehdasalue uudistuu Jämsässä. Kaipolan paperitehdas suljettiin vuoden 2020 lopussa. Nyt tehdasaluetta rakennetaan bio- ja kiertotalouden keskukseksi, jonne on suunnitteilla muun muassa kalankasvatusta.

Entisen paperitehtaan vahva infrastruktuuri tarjoaa monipuoliset lähtökohdat uusien liiketoimintojen kehittämiselle

Metsäyhtiö UPM:n lopetettua toimintansa Kaipolassa, alue mahdollistaa nyt edellytykset monille uusille liiketoiminnoille, kuten muovijätteen kierrätykselle, energiantuotannolle, biokaasun jalostukselle, metsäteollisuuden sivuvirtojen käsittelylle ja puurakentamiselle.

Voimmeko olla avuksi?

Rahoituspaneeli yhdistää kasvuhakuiset yritykset ja visionääriset sijoittajat. Tule rakentamaan kanssamme innovaatioiden verkostoa, jonka päämääränä on kestävä ja menestyvä tulevaisuus. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos haluat osallistua Rahoituspaneeliin, ota yhteyttä vaikka heti. Huominen on juuri nyt.

Yhteystiedot

Yhteistyössä